Virtuele rondleidingen bieden uitkomst voor bedrijven in corona tijd

In de huidige coronatijd blijkt het voor bedrijven in Nederland een extra uitdaging om de dagelijkse gang van zaken goed te organiseren. De maakindustrie bijvoorbeeld heeft niet de luxe om alle medewerkers thuis te laten werken. De mensen die aanwezig zijn, zijn vaak direct betrokken bij het primaire proces en daar ligt dan ook de belangrijkste aandacht. Zaken als het aannemen van nieuw personeel is een van de uitdagingen waar bedrijven nu mee te maken hebben, maar die nu vaak dreigen te worden uitgesteld.
In veel van de gevallen betekent stilstand achteruitgang. Met deze uitdaging is Leeuwarder ondernemer Vincent Kersten aan de slag gegaan. Als oprichter van intermediair BlueSkills zag hij dat bedrijven het aannemen van nieuw personeel voor zich uit gingen schuiven door de COVID-19 epidemie. Een van de redenen om het werven van nieuw personeel uit te stellen is het minimaliseren van extern bezoek. Juist in de maakindustrie is het van belang dat werkgevers samen met (toekomstige) medewerkers de werkplek kunnen bezoeken voor een rondleiding. Iets wat simpelweg op dit moment niet mogelijk is. Een zorgelijke trend gezien het feit dat bedrijven in deze sector nog steeds naarstig op zoek zijn naar nieuwe medewerkers.

Bedrijven helpen

Om bedrijven hiermee te helpen is Kersten gaan nadenken over mogelijke oplossingen. BlueSkills innoveerde begin dit jaar met 3D-technologie toegepast in de werving en selectie van technische vakmensen. Door de toepassing hiervan is BlueSkills in staat om vakmensen nog beter te screenen op kennis en vaardigheden die nodig zijn in de nieuwe werkomgeving.
Kersten: “Waarom zou de 3D-toepassing niet los van onze werving en selectie aangeboden kunnen worden aan bedrijven die op dit moment rondlopen met de huidige uitdagingen? Onze 3D- technologie kun je vergelijken met Google Streetview. Een oplossing waar bedrijven direct rondleidingen mee kunnen verzorgen op de werkvloer.”

3D-scan en 3D-assessment BlueSkills

Na een uitgebreide testfase is de 3D-scan ontwikkeld die bedrijven de mogelijkheid geeft om virtueel rondleidingen te verzorgen binnen het bedrijf. Het Friese bedrijf Omrin was het eerste bedrijf dat de keuze heeft gemaakt om de 3D-scan te laten ontwikkelen voor de fabriek in Heerenveen. Gekoppeld aan de 3D-scan werd ook een 3D-assessment gemaakt waar aanstaande nieuwe medewerkers (operators) de mogelijkheid kregen om niet alleen rond te lopen, maar ook vragen te stellen en te leren over de installaties en machines in deze fabriek.
Een leerzame ervaring die ervoor heeft gezorgd dat Omrin verder kan gaan met het aannemen van nieuwe medewerkers. Daarnaast heeft het ook bijkomend voordeel dat mensen sneller het bedrijf en de bijbehoren processen gaan snappen. Een win-winsituatie. Bedrijven die het gebruik van 3D-technologie ook als een mogelijke oplossing zien, laten wij graag kennismaken met onze oplossing via een digitale demonstratie.

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 513-769070